Prohlášení o přístupnosti

 

POVINNÉ POŽADAVKY NA OBSAH

Provozovatel tohoto webu se zavazuje ke zpřístupnění obsahu této webové prezentace v souladu se směrnicí Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/2102, dále v souladu se zákonem č. 99/2019 Sb., o přístupnosti internetových stránek a mobilních aplikací a o změně zákona č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy a o změně některých dalších zákonů ve znění pozdějších předpisů.
Toto prohlášení o přístupnosti se vztahuje na tuto doménu - 2msvelkeopatovice.cz

 

Stav souladu

Tyto internetové stránky jsou v souladu s výše uvedenými předpisy a dále s EN 301 549 V2 1.2 a standardem WCAG 2.1 s výjimkami uvedenými níže.

Některé dokumenty přicházejí pro uveřejnění na web již nepřístupné (z jiných úřadů, vygenerované účetním systémem apod.). Provozovatel webu má nicméně povinnost je zveřejnit, takže tak činí. Podobně některá starší fota či fotoalba ve fotogaleriích postrádají alternativní textový popis. Některá videa vložená přímo na web mohou postrádat titulky. Uvedení těchto nedostatků do souladu se zákonem a s pravidly přístupnosti by v tomto případě bylo pro provozovatele finančně náročné, takže podle § 7 zákona 99/2019 Sb. toto není dodatečně upravováno.

Některé informace na tomto webu jsou nabízeny v podobě dokumentů formátu PDF. Pro zobrazení takových dokumentů je třeba mít nainstalovaný prohlížeč Adobe Reader, který je zdarma ke stažení z internetového serveru společnosti Adobe. Případně některý z alternativních prohlížečů (Foxit Reader, PDF-XChange Viewer a mnoho dalších). Většina dokumentů ve formátu PDF jde také přímo zobrazit v běžných prohlížečích. Dále zde mohou být dokumenty ve formátu MS Office, případně podobných kancelářských aplikací (ve formátech .doc, .docx, .odt, .xls, .xlsx, .ods a podobných). Takovéto soubory dokáže zobrazit a editovat většina běžně používaných textových editorů (MS Office, Libre Office, Open Office). V některých případech se mohou zobrazovat přímo v prohlížeči v přístupné formě.

 

Toto prohlášení bylo vypracováno dne 1. 9. 2019

Toto prohlášení bylo vypracováno posouzením provedeným třetí stranou – technickým provozovatelem těchto internetových stránek (společností Antee s.r.o.). Pro vypracování prohlášení byly použity výše uvedené zákony a legislativní normy a metodický pokyn MVČR k tomuto zákonu, dále normy EN 301 549 V2 1.2 a mezinárodně uznávané standardy Web Content Accessibility Guidelines – WCAG 2.1.

 

Zpětná vazba a kontaktní údaje

Kontakt na provozovatele:

Vaše případné náměty či informace o problémech při zobrazovaní těchto stránek můžete zaslat na adresu:

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

 

Kontakt na dodavatele technického řešení:

TELE3 s.r.o.
Vinohradská 184
130 52 Praha 3

Tel.: +420 777 111 158
Tel.: +420 246 064 111


Postupy pro prosazování práva

V případě neuspokojivé odpovědi na oznámení nebo žádost zaslanou v souladu s čl. 7 odst. 1 písm. b) směrnice, kontaktujte příslušný orgán pro prosazování práva:

Ministerstvo vnitra
odbor eGovernmentu
náměstí Hrdinů 1634/3
140 21 Praha 4
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

 

 

Nástěnka

 

VÍTÁME VÁS VE ŠKOLNÍM ROCE 2023 - 2024.

 

 

 

 

 

 

zapis 2024

    

 

 

Žádost a příloha ke stažení - zde:

Osobní vyzvedávání Žádostí přímo v MŠ - od pondělí 22.4.2024 Oříšková třída od 6,00 -16,00.

 

Informace k zápisu do MŠ

pdf

     

Žádost

pdf

     

Příloha k žádosti

pdf

 

 

 

deti hranice 24

 

 

 

 

Na úřední desce najdete Návrh rozpočtu na rok 2024 a Návrh střednědobého výhledu rozpočtu na období 2025 - 2027.

 

 

 

Rádi využíváme předzahrádky MŠ - při pobytu venku i odpoledním rozcházení.

 img 20230904 104456  img 20230904 104503
 img 20230904 112011  img 20230904 110401

 

 

 

 

Veselé středy ve 2. MŠ

2. Mateřská škola Velké Opatovice srdečně zve rodiny s malými dětmi, které ještě nenavštěvují MŠ na Veselé středy. Uskuteční se první středy v měsíci v termínech 4.10., 1.11.2023 a dál 3.1., 7.2., 6.3­., 3.4. a 2.5.2024.

 

Těšíme se na vás!

2. Mateřská škola, Eduarda Ušela 472

 

 

 

img 20230914 150345 

Také Oříšková třída už letos doznala změn, nová výmalba, koberec i uspořádání jistě přispějí k radosti a pohodě nás všech v MŠ.

 

oznamení

 

Výroční zpráva za rok 2022.

 

 

 

 

Online festival Zítra vstanu a vychovám své dítě.

"Všichni dospělí byli dětmi, ale málokdo si na to pamatuje."
- Antoine de Saint-Exupéry -

 

 

 

 

 

 

 

img 9488Návštěva u Jablíček.


Nově u Jablíček. V průběhu letních měsíců se nám podařilo vymalovat, vyměnit koberec a změnit dispozice nábytku a nově jej uspořádat. Věříme, že se třída v novém bude opět dětem líbit a bude nám v ní všem dobře.

 

Více ve fotogalerii.

 

 

 

 

Co budou děti potřebovat?

Úsměv a podporu rodiny - v MŠ je to prima.

 

dál také:

  • bačkůrky - uzavřené, bez šňůrek
  • převlečení a obutí do třídy a na pobyt venku
  • pyžamko a (v případě potřeby) mazlíka (plyšák, polštářek... zůstává v MŠ)
  • hrníček na pití

Hraček máme v MŠ dost - nechávejte si svoje na hraní doma!
Děkujeme, přejeme nám všem pěkný školní rok!

 

 

 

 

 

Opatření MŠ v souvislosti s prevencí šíření COVID 19

 

Organizace provozu mateřské školy se od 1. září 2021 řídí Manuálem MŠMT, který obsahuje informace, doporučení a povinnosti dané platnými právními předpisy.

 

Aktuální informace najdete na nástěnkách v šatnách dětí, vstupech a také na webových stránkách MŠ.

 

Vzhledem k tomu, že v kolektivu předškolních dětí dochází každoročně na podzim a v zimě ke zvýšené frekvenci respiračních nákaz, budeme nadále provádět přísnější ranní filtr při přijímání dětí - měření teploty bezdotykovým teploměrem. Učitelka je oprávněna ráno nepřevzít dítě se zvýšenou teplotou (naměřená hodnota nad 37°C). Zvýšenou míru pozornosti budeme věnovat příznakům respiračního onemocnění (kašel, dušnost a rýma).

 

Při zjištění, že dítě vykazuje během pobytu v mateřské škole známky onemocnění, postupujeme v souladu se Školním řádem MŠ. Kontaktujeme rodiče, aby si dítě co nejdříve vyzvedli. Posouzení zdravotního stavu je pak plně v kompetenci ošetřujícího lékaře, který následně rozhodne o postupu léčby dítěte.

 

Přejeme nám všem hodně zdraví a pěkný školní rok, na spolupráci se těší

 

2.MŠ
Blanka Langerová

 

 

 

 

 

Jak a kdy mýt ruce.
pdf

 

 

 

 

publicita plakat projekt 63

 

 

Informace pro rodiče pdf

 

 

 fotoaparat

 

 

 

 

   img 1132Investiční akcí MÚ Velké Opatovice proběhla v naší MŠ v srpnovém měsíci druhá etapa oprav přístupové terasy. Stavební úpravy se dotkly: odstranění obložení stěn, staré dlažby, oken, dveří. Byly provedeny zednické práce - položení dlažby (včetně schodiště), natažení obkladů, současně proběhla výměna vnitřních oken. Práce byly dokončeny, dokončeno bylo spárování, výmalba a osazení nových dveří. Budova MŠ se opět dočkala dalších oprav. Je tak o krok dále a získává novou tvář, která nahradí práce z roku 7.8.1986 - datum bylo ukryto pod obložením stěn. Rodiče, děti i veřejnost jistě přivítají vítanou výraznou kvalitativní změnu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Základní informace o ochraně osobních údajů pro zákonné zástupce pdf

 

 

  casopis muj predskolak

Časopis pro rodiče předškoláků online.

 

http://www.forum-media.cz/muj-predskolak

   
 

 

 

 

  video ico  Reportáž z televizních novin na ČT1 týkající se důležitosti screeningu očních vad u dětí předškolního věku.

 

 

 


alergeny seznam eu-1169 Informace ze školního stravování:
Od 1.12.2014 nabývá účinnosti Nařízení EU č.1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům. Tato povinnost se vztahuje také na školní jídelny. Od prosince 2014 budou v jídelních lístcích uvedeny číselné kódy a k nim přiložená agenda, ze které bude patrné, o jaké alergeny v připravovaném pokrmu jde. Potravinovým alergenem může být jakákoli potravina. V souvislosti s Nařízením EU č.1169/11 je nutné označovat 14 vybraných alergenů. Jedná se o důležitou informaci pro osoby trpící potravinovou alergií nebo intolerancí. 
Joomla Template by Joomla51.com